Urbex - Jeffmovies

The Ghost Bus Tunnel

In 1980 werd er in Belgie een metro tunnel aangelegd die als test traject voor een automatische metro zou gaan dienen. In 1988 werd het project afgeblazen maar de tunnel is blijven liggen. Om alsnog dienstbaarheid aan de tunnel te geven werd deze door de gemeente gebruikt als opslag en repartie plek voor bussen. Vandaag de dag is deze tunnel verlaten en zijn alle bussen achter gebleven wat resulteert in een ware Ghost Bus Tunnel.

Indiana Jones Quarry

Informatie over deze oude mijn is er niet. Dat deze groot is is zeker. Het vinden van de ingang was niet heel moeilijk. Na een afdaling kom je een poort tegen die je naar binnen brengt. Eenmaal binnen merk je dat je goed moet opletten waar je loopt, alles is glad en alle stenen liggen los. Na anderhalf uur rond gelopen te hebben vinden we dan eindelijk de eerste karretjes.

Factory B

Over de locatie is heel weinig informatie te vinden. Deze groothandel in bouwmatrialen heeft in 2007 zijn deuren gesloten omdat het slecht ging met het bedrijf. Bij aankomst ontdekte we dat binnen komen geen probleem was gezien de achterste loods de volledige zij gevel mist. Eenmaal binnen in de loods vonden we een hoop leegte. Aan het einde van de loods zit een deur die je naar de fabriekshal brengt, deze hal stond nog volledig vol met machines. Ik vond dit zelf een hele toffe locatie om dat er nog veel te zien is.

Control Room S

Over deze fabriek is vrij weinig te vinden. Dat deze groot is is niet te ontkennen. Bij aankomst valt gelijk de vervallen staat van het kantoor op, zodra je deze door loopt en de fabriekshal binnen treed valt gelijk de zee van ruimte op. In de loop der jaren hebben ze veel machines weg gehaald en is de sloop langerzamerhand begonnen.

Chateau Wolfenstein

Dit kasteel werd gebouwd in 1931 door Louis-Jean Empain. In 1936 is het verkocht aan familie Fabri die er tot 1950 gewoond hebben. In 1950 is het kasteel in handen gekomen van FNAPG (Federation Nationale des Anciens Prisonniers de Guerre). Na afloop van de oorlog dienden deze locatie voor slachtoffers van de TBC.